Ploiesti: Cainii vor fi RETURNATI dupa sterilizare

VICTORIE la Ploiesti!

Deutsche Version / English Version

carmen

Victorie a dnei Carmen Arsene si a jurnalistului Eugen Cristescu. Citez:
“Cele mai importante prevederi din Hotararea de Consiliu Local (pe care o puteti descarca de la adresa http://www.ploiesti.ro/…/29_(15_de…/502_15.12.2015_caini.pdf) sunt:

Cainii vor fi RETURNATI dupa sterilizare si vor avea statut de caini comunitari; (art.3 (6) a) „reteritorializare fiind intotdeauna solutia prioritara” (art.3 (8) d)
Se interzice capturarea si cazarea cainilor reteritorializati (cu exceptia cazurilor in care acestia au devenit agresivi ori necesita ingrijiri medicale urgente) (art.3 (7) b)
Cainii agresivi pot fi eutanasiati numai daca agresivitatea este constatata si confirmata de o comisie formata de reprezentantul primariei si reprezentantul unei Organizatii de Protectie a Animalelor si confirmata prin semnatura a minimum doi martori! (art.3 (8) a). Se recomanda insa eutanasia numai a cainilor bolnavi incurabil (art.3 (8) d). Eutanasia se va face doar in prezenta unui reprezentant ONG (cu exceptia cazurilor de forta majora dar cu notificarea prealabila a ONGului) (art. 3 (9))
Accesul reprezentantilor ONG in adapostul public este NEINGRADIT (art.7)
Detinatorul de caine nesterilizat va plati la primarie o taxa anuala pentru fiecare caine nesterilizat precum si o taxa de reproducere pentru fiecare generatie de pui (art.6 (3))
Se infiinteaza o clinica mobila ce poate efectua sterilizari, tratamente de urgenta (art. 3 (12))
Cainii fara stapan vor fi sterilizati inclusiv prin cabinete care vor avea contract in acest sens cu Primaria (art.5)
Pentru a facilita sterilizarea cainilor cu stapan am prevazut ca medicii ce contracteaza cu Primaria servicii de sterilizare pentru cainii fara stapan sa aiba obligatia de a percepe pentru acestia un tarif cel mult egal cu cel contractat cu Primaria pentru sterilizarea cainilor fara stapan. (art. 5 (9))
Se constituie Departamentul de Politie a Animalelor ce va fi format din 4 politisti locali ce vor fi instruiti in domeniul protectiei animalelor, iar in TOATE actiunile lor vor colabora cu reprezentanti ai ONG-urilor de protectie a animalelor, in baza unui protocol (art.11)
Primaria, in colaborare cu Organizatiile de Protectie a Animalelor, va derula campanii de mediatizare a proiectului, de constientizare si educatie a populatiei, la necesitatea respectarii drepturilor animalelor, a raspunderii fata de animalul propriu etc. prin: implementarea de programe de informare si educare, inclusiv in unitatile de invatamant, amenajarea de afisaje stradale pentru promovarea adoptiilor si sterilizarii,d) organizarea bilunara de targuri de adoptii, tiparirea si impartirea de materiale informative in unitati de invatamant, parcuri, asociatii de proprietari, servicii publice (art.8)

Toate cele bune,
Carmen ARSENE